lørdag 21. april 2012

Snart nasjonaldag

Ja, det er kanskje litt i overkant tidlig å allerede ta opp nasjonaldagen her inne. Men med tre uker igjen til den store is-spise-dagen med nystrøkne flagg og flotte drakter drister jeg med til et lite innlegg. Jeg er nemlig akkurat ferdeg, hvertfall nesten, med minstemann sine nye bunadstrømper.

Superwash ullgarn, klør ikke, mønster havskum.

Havskum heter mønsteret jeg brukte i år, dette var mye lettere og ikke minst raskere å strikke enn hva jeg gjorde forrige 17.mai. Da strikket jeg bunadstrømper i setesdalsmønster. *Havskum er rytmisk og lett å lære, og ble tydd til i tider uten skrevne mønster. (sitat; "strikkelyst" fra Gyldendal.)
Nyttig bok for de strikkeglade!

Grunnoppskrifter i alle mulige kategorier.

Fjorårets "bunadstrømper"
Tradisjonelt ble "havskumstrømper" strikket til over kneet, og når barnet hadde vokst i foten ble tåen rekket opp og strikket i riktig lengde. Strømpene gikk relativt fort å strikke, derfor har jeg bestemt meg for å strikke slike på bestilling til kr 500,- per par. Bestilling mottas på mail hvor lengde legg og lengde for må oppgis. (litt kort tid til årets store dag, men det kommer jo en 17.mai neste år også).

God Helg til dere alle!

mandag 9. april 2012

Ting Tar Tid!!

Tenk, ja nå er det snart tre år siden jeg opprettet bloggen og tenkte jeg skulle startet et spennende liv som blogger..haha..og SÅNN gikk det som dere ser ;)

Vel, aldri for sent å starte på nytt!

Etter et par år som passiv blogger, surfende rundt på blogger etter inspirasjon synes jeg det var på høy tid å bidra med litt bilder fra mitt liv som interiør- og håndarbeidsinteressert.

Har hatt innlegg fra min streikkehverdag i ny og ned på min facebookside. Og med velsignelse fra flere av mine venner var det på tide å ta det til bloggens verden!

Håper jeg kan få hjelp av dere til å spre min blogg etterhvert. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt for å bidra med masse deilige og inspirerende bilder uansett årstid. Det er jo alltid mye koselig å finne på både inne og ute uansett tid på året!

Her kommer noen påskebilder fra årets påske hos oss i Tinnebyen;)....

Hjemmelagede egg som er samlet opp gjennom flere år henger rundt omkring i huset. Ikke alle overlever fra år til år, men da har vi muligheten til å produsere hvert år uten at vi blir nedlesset i egg;)

Og hvilket mammahjerte smelter vel ikke når poden kommer hjem fra barnehagen med sin egen kreasjon for dyrking av karse. Nå venter vi bare spent på at det skal spire og gro!

Vel, kort innpå denne gangen.

Fremover kommer dere mest til å få se mine strikkeprosjekter, er snart ferdig med minsten sine bunadstrømper.
Kanskje kommer dere også til å få se hva jeg har drevet med av innredning og møbelpussing de siste to årene?!

Håper vi ses!

Da får dere nyte denne siste fridagen vi har denne påsken....god kveld!