torsdag 17. mai 2012

17.mai er vi så gla' i...



For en fin dag vi har hatt i dag! Barnetog med påfølgende isspising og kaffe. Pølser i lange baner, vafler, sukkerspin, ballonger og pavlova. Med litt regn i flagget midt på dagen tittet endelig solen frem og avrundingen på dagen ble perfekt. Koselig besøk og hyggelig gjeng gjør susen.


Håper dere alle har hatt en fantastisk dag!
 Pavlova med friske bær i rødt hvitt og blått er akdri feil på nasjonaldagen:)
Bunaden er min vestfoldbunad i rødt og sort. Denne fikk jeg til min konfirmasjon og er laget av min mor.

Ha en fortsatt fin kveld, og Gratulerer med dagen!

 

torsdag 10. mai 2012

Loppesesongen har startet

 Et par helger nå har det vært loppemarked på ulike steder her i Notodden og omegn. Og i år som i fjord er det stadig fine gamle ting å få for en billig penge. Etter å ha bodd i Telemark i snart ni år kan jeg konstatere at det er tettere mellom klenodiene her enn i Vestfold hvor jeg kommer fra. Ingen dum ting det :)
Nydelige, til den nette sum av totalt 64,-.
Disse to fantastiske tingene var det visst ingen andre som hadde plukket med seg da jeg kom. Syskrinet er litt defekt med manglende lokk og noen skruer som må erstattes. Men hva gjør vel det med SÅ flotte detaljer. Dette skal males hvitt for å passe inn hos meg. Tenkte jeg skulle bruke det til å oppbevare Arts&Crafts-tingene mine, og da er det jo bare å legge fine sneller med blonder og lignende øverst så slipper jeg ha noe lokk i det hele tatt. Skal legge ut ny post når jeg får restaurert det :)
Kjempefint gipsspeil
Speilet har ramme laget av gips med fine detaljer. Det er gammelt og slitt, slik vi liker det..hehe. Hadde først tenkt å vaske for så å male det opp, men ombestemte meg da jeg fikk vasket det. Patinaen her er bare SÅ autentisk og vakker, man får det ikke mer "shabby-chic" enn dette tror jeg. Har ikke funnet ut om jeg skal ha det i stuen eller på soverommet ennå. Hva synes dere der ute i bloggverden, skal jeg male eller la det være slik det er?
Til og med selve speilet er litt krakkelert.
Disse søte små fatene fant jeg  til 10 kr stk, den ene bruker jeg til såpekopp og den andre får stå på kommoden som en liten smykkeskål.
Herlig, nå får dere også se de "herlige" respatex platene jeg har på det uoppussede badet også..hehe.
Alt i alt, noen veldig gode kjøp så langt denne sesongen. Gleder meg til å vise dere hvordan speilet og syskrinet blir når alt finner sin plass og blir ferdig!


mandag 7. mai 2012

Bursdagskake

Minsten har nylig fylt 3 år her i huset. I den anledning ville jeg overraske han med verdens kuleste kake. I alle fall for en pjokk som simpelthen elsker filmene om Bill og Lynet McQueen. Så da satte mor igang med en McQueen-kake selvfølgelig. OG gjett om det ble en hit?!




Fondant var det veldig vanskelig å få tak i her på Notodden. Skulle nok vært litt tidligere ute for å bestilt via nettet, men nå ble det faktisk laget fra sctratch. Og vet dere hva, jeg oppdaget at det faktisk ikke var så vanskelig. I tillegg så vet jeg jo også akkurat hva som er i den! Stort pluss i disse E-stoff og palmeolje tider.
    
Marshmallows over vannbad

Smeltet marshmallows, pastafarge, matfett og melis....alt man trenger for å få den mest perfekte fondant.
En rund sjokoladekake er basen for alle delene til bilen, psst...det blir litt til overs for å kose seg med underveis..hehe
Skjør til passe størrelse, bruk avskjæret til tak og spoiler.
Vips så har du en stykk ekte racer ;)
Et lite tips er å bruke den smeltede fondantbasen som lim dersom du ikke ennå har laget fondanten ferdig!
Uthuling til "dekkene" og nedsunket panser.
A for Alexander 3 år!
Så nå er det bare å slappe av litt mens man kan for en ny ladning kake til barnebursdag....