lørdag 21. april 2012

Snart nasjonaldag

Ja, det er kanskje litt i overkant tidlig å allerede ta opp nasjonaldagen her inne. Men med tre uker igjen til den store is-spise-dagen med nystrøkne flagg og flotte drakter drister jeg med til et lite innlegg. Jeg er nemlig akkurat ferdeg, hvertfall nesten, med minstemann sine nye bunadstrømper.

Superwash ullgarn, klør ikke, mønster havskum.

Havskum heter mønsteret jeg brukte i år, dette var mye lettere og ikke minst raskere å strikke enn hva jeg gjorde forrige 17.mai. Da strikket jeg bunadstrømper i setesdalsmønster. *Havskum er rytmisk og lett å lære, og ble tydd til i tider uten skrevne mønster. (sitat; "strikkelyst" fra Gyldendal.)
Nyttig bok for de strikkeglade!

Grunnoppskrifter i alle mulige kategorier.

Fjorårets "bunadstrømper"
Tradisjonelt ble "havskumstrømper" strikket til over kneet, og når barnet hadde vokst i foten ble tåen rekket opp og strikket i riktig lengde. Strømpene gikk relativt fort å strikke, derfor har jeg bestemt meg for å strikke slike på bestilling til kr 500,- per par. Bestilling mottas på mail hvor lengde legg og lengde for må oppgis. (litt kort tid til årets store dag, men det kommer jo en 17.mai neste år også).

God Helg til dere alle!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar